Perssinaasappels: Voor de beste verse jus
Perssinaasappels zijn speciaal geselecteerd vanwege hun sappigheid en smaak, ideaal om te persen tot een frisse en natuurlijke jus d’orange. Deze sinaasappels zijn iets dunner van schil en bevatten meer sap dan eet-sinaasappels. Met hun volle, zoetzure smaak zijn ze een favoriet bij lokale kwekers en liefhebbers van versgeperste sinaasappelsap.
Bereidingswijze van perssinaasappels
Snijd de perssinaasappel doormidden en pers deze met de hand of een sapcentrifuge uit voor een glas verse jus. Het sap kan puur gedronken worden of gecombineerd met andere citrusvruchten voor een extra smaakvolle twist. Ook heerlijk in smoothies of als toevoeging aan desserts.
Bewaaradvies
Bewaar perssinaasappels op een koele, donkere plek buiten de koelkast. Ze blijven hier tot 2 weken vers. Als je het sap langer wilt bewaren, kun je de sinaasappels in de koelkast leggen, waar ze tot 3 weken goed blijven. Versgeperst sap is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.